Kappas valokuvaamo kuvaa lapsikuvat, mainoskuvat, henkilöstökuvat,
tuotekuvat ja kaikkea muutakin. Tervetuloa sivuilleni!

Kuvankäsittely: Ennen / jälkeen #1

Kalustopuolesta kirjoittaminen tuntuu jotenkin vieraalta, en ole itsekään kovin kiinnostunut tekniikasta sen syvemmin. Laitepuolella on myös monia eri merkkejä, joten jätän ne muiden kirjoittamaksi. Yksi asia kuitenkin yhdistää lähes kaikkia valokuvauksen harrastajia, nimittäin kuvankäsittely. Jatkossa tässä blogissa tullaan näkemään enemmänkin ennen-ja-jälkeen -kuvia, sekä vähän taustaa mitä kuville on tehty ja millä.

Muistan hyvin ajan, kun olin valokuvaharrastusta aloittamassa ja pari vuotta varmaan mietin, millä ihmeellä muut kuvaajat saa kuvistaan niin hienoja, kun itsellä kuvat näytti aivan kammottavalta niihin verrattuna. Toki siellä taustalla jollain tasolla vaikuttaa myös se kalustokin, piirron osalta ainakin, mutta kyllä se suurin jippo siinä on vain se kuvankäsittely. Mielestäni järjestelmäkameralla otettu kuva pitäisi peruskäsitellä, varsinkin jos kuvaa RAW-kuvia, eli raakadataformaatissa olevia.

Ensimmäiseksi malliksi valikoitui kuva, jonka olen ottanut jouluaattona 2015 metsässä koiralenkin yhteydessä. Kalustona tässä oli Canonin 7D mk2 ja EF 70-200 2.8L IS USM -objektiivi (1/2500, F3,5, ISO 1250, 200mm). Ennen-kuva on suoraan kamerasta, Lightroom on siihen oman oletustulkintansa kuvan datasta taikonut. Kuvalle ei ole tehty mitään säätöjä. Jälkeen-kuvalle on tehty lopulta aika vähän, mutta säätöjä kun katsoo, niin aika paljonkin. Halusin kuvasta alunperin väreiltään hieman korostetun, mutta lähes sen näköisen kun tuo minun silmiini piirtyi metsässä ennen kuvanottoa. Säädöissä on muuten menty aika rennosti testaillen, taustalla on värikorjailupuolelta (Camera Calibration profile) käytössä VSCO-filterin Agfa Vista 100 -C -profiili, joka lämmittää mukavasti tuon auringonvalon.

Lopuksi kuva kävi vielä Photoshopin puolella, jossa vähän curves-työkalulla annoin lisää valoa keskisävyihin. Tämä on vanha tapa, josta koitan päästä eroon. Lightroomista kun pystyy ihan saman hienosäädön tekemään, mutta vanhasta tottumuksesta saatan sen tehdä photarissa. Lisäksi kuva on terävöitetty photarissa, tämäkin on tottumiskysymys, mielestäni siellä tuo terävöitys varsinkin nettiin on tarkempi ja parempi. Tallensin kuvat Save for web -toiminnon kautta.

(Ominaisuus ei näköjään toimi mobiilissa lainkaan..)

[beforeafter]beforeafter-(2-of-2)beforeafter-(1-of-2)[/beforeafter]

lr1 lr2Leave a Comment!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *