Kappas valokuvaamo kuvaa lapsikuvat, mainoskuvat, henkilöstökuvat,
tuotekuvat ja kaikkea muutakin. Tervetuloa sivuilleni!

Workshopin inspiroimana

Osallistuin Antti Karppisen Creative photography & retouching workshoppiin, joka järjestettiin Vantaalla. Ennakkoon oli jo tiedossa, että varmasti jotain hyödyllistä uutta saan niin päivätyöhöni kuin tähän valokuvaukseenkin. Vaikka päivä oli varsin pitkä ja tahti nopea, jäi käteen workshopista enemmän kuin osasin odottaa!

Kävimme päivän aikana läpi Antin tapoja tehdä kuvia. Työkalut olivat kaikki tuttuja, mutta tapa miten niitä käytettiin oli uusia. Myös muita photoshopin tekniikoita ja kikkoja tuli opittua, sitä ohjelmaa kun en ole oikein juurikaan opetellut edes syvemmin. Mallin kuvausosuudessa käytimme geelejä, eli värikalvoja, jotka tulevat salamavalon eteen. Olen aiemmin pikkusalamoiden kanssa joskus kauan sitten näitä testannut, silloinkin ajatuksena vain saada kaksi erisävyistä valonlähdettä vastaamaan toisiaan paremmin. Nyt lähtökohta oli täysin eri, valaisimme mallin kahdella eri sävyllä saaden jo näin kuvasta paljon mielenkiintoisemman. En sitä kuvaa tähän nyt laita, kun en tiedä voinko jakaa sitä. Kalvot on kuitenkin tilattu ja odotan kovasti, että pääsen studiolle niitä testaamaan!

Nämä opitut tekniikat unohtuvat todella nopeasti. Siksi teinkin heti seuravana päivänä päivätyössä yhden nopean komposiittikuvan, joka päätykin isoon lehtimainokseen ja somemarkkinointiin. Tämän vanhan kuvan Masai-heimon pikkusoturista käsittelin myös uusiksi workshopista inspiroituneena. Komposiittikuva tämä ei ole, mutta dodge & burn -työkaluilla maalailua paljon.

Kalvoista tulossa juttua ja enemmän komposiittihommia kun vaan saadaan raakamatskut tuotettua.Leave a Comment!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *